Ons logo

 

logo_anityaDe ontwerper
De graficus Frank-Ivo van Damme heeft in 2004 ons logo ontworpen.¬†Frank-Ivo kent een indrukwekkend curriculum. Geboren in 1932 in Merksem. Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Laureaat van het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Laureaat van het Plantijn Genootschap. Stichter & uitgever van het tijdschrift “Pijpkruid”. Direkteur en Ere-direkteur van de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten.

Een virtuoze tovenaar
Frank-Ivo: wereldwijd gewaardeerd graficus en portrettekenaar met een rijke fantasie, een speelse tovenaar van het lijnenspel. Maar tegelijkertijd ook een groot ambachtsman, sterk gedisciplineerd en trefzeker: “kunst is niet mogelijk zonder ambachtelijkheid”. Een mens met grote liefde tot kunst en schoonheid. En als mens vooral een extreem boeiende levenskunstenaar. Zijn subtiele kunst is in wezen een hulde aan de aarde, de planten, de dieren, de mens. En daarom bleek deze ontwerper zo goed in staat tot het scheppen van ons allesomvattende logo: flora, fauna, symboliek. Een tijdloze schepping!

Het ontwerp
Het is een logo geworden met grote zeggingskracht. Het geeft prachtig en krachtig de bedoelingen van onze Stichting Anitya weer. Op 30 maart 2004 schrijft Frank-Ivo ons:
Het is zover! Het Logo van Anitya is klaar & geschikt voor vele toepassingen. Positief en negatief aan te wenden. ’t Logo is zeer groot of zeer klein te reproduceren zonder verlies van herkenbaarheid. De naam en het beeld zijn volledig met elkaar verweven.

Symboliek

Dank, Frank-Ivo! Het is een meesterwerkje geworden waarvan wij elke dag zullen genieten. Het staat symbool voor onze ambities aan het begin van de 21ste eeuw. En hopelijk staat het in 2100 voor wat onze natuurstichting dan zal hebben bereikt…